logoZinzijn is er voor iedereen met vragen over werk en leven. We helpen ondermeer met levensloopbaancoaching, re-integratie en levensvraagstukken. ‘Zin’ en ‘Zijn’ zijn daarbij onlosmakelijk verbonden. Een mens kan alleen geluk en vreugde ervaren wanneer hij in balans is; een gezonde psyche in een gezond lichaam. Dat geldt thuis net zo goed als op het werk.

Uniek aan Zinzijn is de connectie die wij zoeken met yoga, meditatie en mindfulness. Yoga is een eeuwenlange traditie die veel verder gaat dan de yogales die we tegenwoordig in Nederland allemaal wel kennen. Het bevat ook filosofische elementen en technieken die goed van pas komen in het vak van levensloopbaancoaching.

We houden van een multidisciplinaire aanpak en werken samen met verschillende professionals met hun eigen expertise. Zo beschikken we over een groot netwerk van yogadocenten, meditatieleraren, mindfulness trainers,  KernTalenten analisten, Powershootcoaches, HeartMath-trainers, osteopaten, fysiotherapeuten, haptonomen, orthomoleculair geneeskundigen, etcetera.

Zinzijn levert maatwerk, afgestemd op de behoeften van de cliënt en opdrachtgever. Op aanvraag kunnen we verschillende behandelaars ‘invliegen’ tijdens trajecten.

 

Team Zinzijn

Irani Otten-Admiraal | Zoetermeer

Irani Otten-Admiraal | Zoetermeer

"Als oprichter van Zinzijn ben ik sinds 2008 met veel plezier en energie actief als loopbaanprofessional, coach, therapeut, KernTalentenanalist en yogadocent en -trainer. Sinds eind 2019 mag ik mij naast analist ook KernTalententrainer noemen. Tevens ben ik gediplomeerd docent Sivananda Yoga en Integrale Yoga. In mijn werk als coach put ik regelmatig uit mijn ervaring op verschillende gebieden waar ik mij op het gebied van holistische gezondheid op heb gericht. Het zijn verschillende werelden en zienswijzen die ik graag bij elkaar breng en die Zinzijn uniek maken. Heel graag kijk ik naar mensen vanuit holistisch oogpunt: we zijn lichaam, hoofd en ziel. Dit geldt ook voor onze coaches. Al onze coaches hebben zich bewust verschillende methodieken eigen gemaakt en willen graag vanuit een holistisch perspectief naar medemens en wereld kijken. Ieder vanuit zijn of haar eigen kleur. Ieder met eigen unieke instrumenten. Op dit moment heb ik zelf slechts beperkte ruimte voor het begeleiden van nieuwe klanten. Er is sprake van een wachtlijst van 9-12 maanden. Als je in aanmerking wilt komen voor een coachtraject, dan kun je een informatieaanvraag indienen via de website. Voor KernTalentenanalyses geldt er een kortere wachttijd. Dat lukt vaak binnen een maand."

Marea de Bruijn | Utrecht • Driebergen e.o.

Marea de Bruijn | Utrecht • Driebergen e.o.

"Ik ben zelfstandig jobcoach en werk vanuit waarderend perspectief met specifieke doelgroepen in arbeidsparticipatie. Ik vind plezier in het zien groeien van mijn cliënten en het betrekken van de omgeving in het creëren van de best mogelijke werkomgeving voor de cliënt. Tevens ben ik betrokken bij het programma Mensen Met Mogelijkheden en bestuurslid bij Noloc. ​Ik bied begeleiding en ondersteuning bij het creëren van een realistisch arbeidsperspectief voor specifieke doelgroepen. Hierbij werk ik vanuit de combinatie waarderend coachen en begeleid werken, met daar waar nodig inbreng van gedragstherapeutische technieken. Specifieke deskundigheid heb ik op het gebied van training en coaching bij normaal begaafde mensen met een vorm van Autisme (ASS) en mensen met Hersenletsel (NAH). Ook geef ik uitvoering aan 1e en 2e spoor trajecten in het kader van de Wet verbetering Poortwachter."

Pauline Coret | Gouda

Pauline Coret | Gouda

"Sinds een aantal jaar begeleid ik mensen bij het vinden van antwoorden op levens- en loopbaanvraagstukken. Daarbij ga ik op zoek naar hun intrinsieke motivatie. De belangrijkste vragen bij mijn coaching zijn daarom: “Waar word jij blij van?” en “Waar krijg jij energie van?” Een heel goede manier om hier achter te komen is de KernTalentenanalyse. Ieder mens is uniek en deze methode doet daar recht aan. In de coaching is het mijn uitgangspunt dat jij het antwoord op jouw vragen al in je hebt. Ik begeleid het proces om het antwoord naar boven te laten borrelen. Dat doe ik onder andere door gebruik te maken van natuurcoaching en mindfulness. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd tot Dog Assisted Coach. Hier heb ik geleerd om mijn hond in te zetten om tot mooie inzichten te kunnen komen. Vooral hoogbegaafde en hooggevoelige mensen voelen zich bij mij thuis."

Daniëlle van den Heuvel | Zoetermeer • Den Haag • Rotterdam

Daniëlle van den Heuvel | Zoetermeer • Den Haag • Rotterdam

"Sinds een aantal jaar ben ik gepassioneerd coach, counselor en loopbaanprofessional. Jouw vraag staat bij mij centraal. Of dat nu de grote levens- of loopbaanvragen zijn of wanneer je vastloopt en hulp nodig hebt bij het maken van lastige keuzes. Coaching doe ik vanuit mijn praktijk of tijdens een mooie wandeling in de natuur. Ik ben energiek, positief, praktisch en doelgericht ingesteld en met een gezonde dosis humor ook confronterend. Soms zijn de vragen die je hebt groot en voel je afstand tot jouw doel of wens. Ik maak de stappen er naartoe klein, waardoor jouw doel haalbaar wordt en waardoor jij weer vertrouwen in de toekomst en jezelf gaat krijgen. Tijdens mijn coaching kijk ik vooral naar jouw mogelijkheden, wat geeft jou energie? waar word jij blij van? Wat heb jij nodig om te komen waar je wilt zijn?"

Elke Jaarsma-Blom | Haarlem

Elke Jaarsma-Blom | Haarlem

"Ik ben coach geworden omdat ik wilde werken met mijn talenten, vanuit mijn hart en met passie. Ik ben zeer geïnteresseerd in mensen; in waarom wij de dingen doen, die wij doen. De mens achter het verhaal en het verhaal achter de mens. Als coach ben ik er voor jou. Om oordeelloos naar je te luisteren, je te steunen, een spiegel voor te houden, structuur aan te brengen in je zoektocht, aan te moedigen, te confronteren, je te begeleiden naar werk, waarbij jij ook je talenten kwijt kunt en voldoening kunt vinden. Door te doen, in plaats van er alleen over te praten. Naast coach ben ik docent Integrale Yoga en mindfulness trainer. Als het van pas komt, kunnen we elementen uit yoga of mindfulness gebruiken in de sessies. Dit kan mooie inzichten geven of gewoon zorgen voor rust en ontspanning."

Gerda Olij | Aalsmeer • Uithoorn • Amstelveen • Amsterdam

Gerda Olij | Aalsmeer • Uithoorn • Amstelveen • Amsterdam

"Ik ben coach geworden omdat mijn passie en interesse bij mensen ligt, om anderen een stap verder te helpen bij hun persoonlijke groei en vakkundige ontwikkeling. Ik ben een enthousiaste en oplossingsgerichte coach met een positieve focus op jouw kwaliteiten en kracht. Samen onderzoeken we in welke richting jij jouw loopbaan vorm wilt geven, wat het beste bij je past en wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Zodat je in de toekomst met plezier, energie en voldoening je werk doet. Met mijn persoonlijke en praktische aanpak zet ik je aan het denken en zal ik je aanmoedigen en steunen om het stuur van je loopbaan in eigen handen te nemen. Vóór mijn loopbaan-switch naar professioneel coach, was ik jarenlang manager in het bedrijfsleven. In mijn werk als coach put ik regelmatig uit deze schat aan praktijkervaring en geef ik je een eerlijk en realistisch perspectief op je loopbaan."

Floris van de Kasteele | Papendrecht • Dordrecht e.o.

Floris van de Kasteele | Papendrecht • Dordrecht e.o.

"Als advocaat vraag ik mij geregeld af waarom de ene cliënt altijd bij conflicten betrokken raakt, terwijl je de ander slechts hoeft te adviseren. Deze vraag heeft mij geprikkeld om een studie te maken van de mens en hoe deze zich verhoudt tot de ander en zijn omgeving. Inmiddels streef ik er vanuit mijn missie naar dat mensen op hun eigen authentieke wijze in verbondenheid met zichzelf, zijn medemens en de natuur kunnen leven. Ik ben van mening dat dit te bereiken is door acceptatie van jezelf en de wereld om je heen zoals deze op dit moment is. Dit maakt het makkelijker om zonder beperkingen vanuit jezelf of buitenaf je eigen pad te kiezen en dit te volgen. In dit proces sta jij centraal. Vanuit jou “zoomen” we uit, houd ik een spiegel voor en keren we terug naar jouw kern. Ik stel daarbij prikkelende vragen, geef opdrachten en vergeet het lichaamswerk niet. Kortom, ik kijk naar het hele plaatje! Ik zie er naar uit om deze reis met jou te maken."

Marije Jaspers | Utrecht • Bilthoven e.o.

Marije Jaspers | Utrecht • Bilthoven e.o.

"Diepe aandacht voor dat wat er is, zonder in te grijpen of iets te willen veranderen geeft ruimte. Daarin kan de essentie naar boven komen. Vanuit dat punt kan je je leven (privé en werk) richting en vorm geven zodat je keuzes aansluiten op je levensenergie. Ik vind het mooi om dit proces als coach te begeleiden en samen aan de slag te gaan met jouw vraag en verlangen. Daarbij gebruik ik het lichaam als instrument, want je hoofd kan je nog wel eens om de tuin leiden. Ik neem ook systemische aspecten mee. Thema’s die spelen raken immers altijd aan jou in relatie tot jezelf, anderen en de wereld om je heen. Het is belangrijk dat dit plek krijgt in je dagelijks leven. Ik heb specifieke deskundigheid op het gebied van hoogsensitiviteit. Ontdekken hoe je goed voor jezelf zorgt en dat volgen is essentieel. Hierdoor kan je met meer plezier, levendigheid, inzicht en rust door het leven gaan. Dan klopt het weer, iets waar ik ook in mijn werk als jurist erg van houd."

Elfi Beijering | Den Haag • Leiden • Rotterdam

Elfi Beijering | Den Haag • Leiden • Rotterdam

"Mensen zijn in staat tot verbazingwekkende transformaties en niets geeft mij zoveel inspiratie als het moment dat iemand tot een inzicht komt. De oplossingen voor onze problemen liggen in onszelf besloten, maar worden nogal eens vertroebeld door de chaos van onze gedachten en emoties. Tijdens onze gesprekken bied ik je een veilige, oordeelloze ruimte voor je verhaal. Ik stel je vragen waardoor je onbewuste overtuigingen en processen langzaam steeds bewuster worden, zodat je weer aan het roer van je leven komt te staan. Wat bezorgt jou energie en plezier en wat voor werkomgeving past daarbij? Je ziet de dingen weer zoals ze werkelijk zijn en maakt loopbaan- en levenskeuzes die bij jou passen in plaats van je een speelbal te voelen van je omgeving. Mijn affiniteit met yoga en meditatie biedt een extra, soms onverwachte invalshoek om naar je hulpvraag te kijken. Extra expertise heb ik op het gebied van burn-out en herstel na narcistisch misbruik."

Piet Leunis | Utrecht

Piet Leunis | Utrecht

"Ik ben shiatsu therapeut en richt me op mentale, emotionele en psychische klachten. Shiatsu is een manuele therapie uit Japan, waarbij met vingerdruk de energiebalans in het lichaam hersteld wordt. Het heeft evenals acupunctuur de Traditionele Chinese Geneeskunde als basis. De behandeling vindt liggend plaats op een mat, met kleding aan. De behandeling zelf is super ontspannend. Psychische kwetsbaarheid, die soms door omstandigheden ontstaan is, kan je belemmeren in je functioneren, waardoor meedoen in de samenleving en werk lastig geworden is. Dit kan zich uiten in spanning, boosheid, vermoeidheid, verdriet, piekeren, neerslachtigheid, angsten en slapeloosheid. Shiatsu behandelingen helpen deze klachten te verminderen en werken aanvullend op gesprekken met coach of psycholoog. Herstel wordt daardoor bespoedigd."

Pauline Mulholland | Zoetermeer

"Mijn hele werkleven heb ik volwassenen ondersteund in het sociaal cultureel werk. Ik heb hen binnen een veilige omgeving ruimte mogen bieden om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Individuele begeleiding en coaching zorgde vaak net voor dat duwtje om mee te doen met een (vrijwilligers) groep of om deel te nemen aan een (creatieve) activiteit. Vanuit dit werkveld heb ik de overstap gemaakt naar het begeleiden van modulaire trajecten voor UWV. Mijn manier van werken is persoonlijk. We gaan (online) op zoek naar wat jou aanspreekt en komen erachter welke mogelijkheden je hebt. Ik kan je wegwijs maken in het oerwoud van activiteiten en organisaties, waar je vrijwilligerswerk of (creatieve) cursussen kunt doen. Ook kunnen we gelijk de straat op gaan en ergens daadwerkelijk naar binnen lopen! We kunnen wandelingen inlassen om energie op te doen of om het hoofd leeg te maken en een gesprek met elkaar te hebben over je volgende stap, het kan allemaal! Ik volg je op je pad, totdat je bent waar je zijn wilt!"

Gemma Jansen | Utrecht

"Interesse in en nieuwsgierigheid naar mezelf en anderen is wat mij van jongs af aan kenmerkt. Waarom maken mensen bepaalde keuzes? Door welke (verborgen) behoeftes en verlangens wordt iemand gestuurd? Mensen observeren, vragen stellen en de ander volgen in zijn of haar verhaal deed ik van nature. In coaching vond ik een professionele omgeving om deze kwaliteiten verder te ontwikkelen. Ik vind het een voorrecht om een cliënt een tijdje te mogen volgen en begeleiden op zijn of haar weg. Ik hoor vaak terug dat ik warm, betrokken, intelligent, scherpzinnig en gevoelig overkom. Ik confronteer met zachte hand, maar ben bovenal betrokken. Ik kan luisteren als de beste, maar ook inbreken als je in cirkels ronddoolt. Kernwoorden die voor mij belangrijk zijn, zijn veiligheid, eerlijkheid en acceptatie van dat wat er is, om vanuit de ruimte en ontspanning die dan ontstaat weer verder te kunnen kijken wat voor jou van belang is. Naast mijn werk als coach ben ik klassiek musicus. Ik kan, als dat past, putten uit mijn ervaring als concertzangeres en zangdocente: adem, houding, lichaamsbewustzijn, het laten klinken van je ziel, harmonie en balans, bewust aanwezig zijn, presentatie en afstemmen op jezelf en je omgeving."

Marina Fidder | Rotterdam centrum • Barendrecht

Marina Fidder | Rotterdam centrum • Barendrecht

"Ik begeleid mensen om te luisteren naar de signalen van hun lichaam. Tijdens mijn werk als communicatieadviseur was ik al gefascineerd door lichaamstaal. Deze fascinatie heb ik verdiept door een 4-jarige opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie te volgen. Hierna heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van bio-energetica, traumawerk, NLP en wandelcoaching. Mijn lijf is een belangrijke graadmeter geworden om te voelen wat er in essentie bij me speelt. Dus: als je te veel op je schouders neemt, als je met lood in je schoenen naar je werk gaat, wanneer je je koppie laat hangen, je je nek niet durft uit te steken, of de poot stijf houdt; sta dan eens stil bij wat je lijf eigenlijk doet, en vooral; wat dit zegt over je mentale conditie. Door op deze manier naar jouw gehele systeem te kijken, ontdekken we waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. En we gaan op zoek naar functies waar je hart van gaat branden, of we ontdekken nieuwe perspectieven, waarvan je vlinders in je buik krijgt. Met behulp van spel en beweging, lichaamsoefeningen, ademhalingstechnieken en gerichte vragen neemt jouw lichaamsbewustzijn toe en verkrijg je inzicht in waar het jou werkelijk om gaat. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten."

Shireen Kustner | Amsterdam

Carolien van Steenselen | Bunnik • Utrecht e.o.

Carolien van Steenselen | Bunnik • Utrecht e.o.

"Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in hoe mensen in elkaar steken en voel ik een motivatie om anderen daarbij verder te helpen. En door mijzelf te onderzoeken: Hoe zit ik in elkaar? Welke overtuigingen heb ik en hoe werken die voor mij? Hoe krijg ik grip op de gedachten die soms zo ondermijnend voor mij zijn? Hiermee hoop ik anderen te helpen om vanuit authenticiteit de keuzes te maken die het beste bij hen passen. Ik heb een aantal jaren als maatschappelijk werkster bij de crisisopvang van het Leger des Heils gewerkt en ben ik 10 jaar als docent en loopbaancoach werkzaam in het onderwijs geweest. Na een fikse burn-out waarbij ik heb gevoeld hoe het is om zo ver van mijn eigen waarden af te staan heb ik mijn passie weer kunnen voelen en vorm kunnen geven als coach. Met liefde coach ik dagelijks mensen die nieuw perspectief zoeken in hun werk en privé leven. Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten."